Mestskí poslanci si zvýšili odmeny

30.01.2008 Prešov

Prešov 30. januára (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove budú mať od 1. februára vyššie odmeny za svoju verejnú činnosť. Rozhodli o tom na svojom dnešnom zasadnutí schválením nových zásad odmeňovania.
Ak napríklad v doteraz platnej norme mal poslanec MsZ za účasť na každom zasadnutí mestského parlamentu 2500 Sk, tak po novom bude táto odmena vyššia o 1250 Sk. O rovnakú sumu z rovnakého základu sa zvyšuje odmena aj za účasť na každom zasadnutí pre desiatich členov mestskej rady, poradného orgánu primátora.
Poslanci, ktorých je v parlamente spolu 31, majú ešte príjmy za funkciu predsedu komisie MsZ, za členstvo v niektorej z komisií a rovnako aj za vedenie alebo za členstvo vo výbore mestskej časti.
Ak je teda poslanec navyše členom mestskej rady, predsedom komisie a predsedom výboru mestskej časti, tak jeho v súčasnosti maximálne možný príjem 8690 Sk sa zvýši od 1. februára na sumu 13.035 Sk.
Vyššie budú odmeny aj pre neposlancov - členov komisií MsZ a výborov mestských častí.
Za neúčasť na všetkých spomínaných zasadnutiach sa odmena nepriznáva, pri písomnom ospravedlnení neúčasti sa zníži o 50 percent.
Predkladateľ návrhu, prednosta Mestského úradu v Prešove Jozef Višňovský vyčíslil, že schválené vyššie odmeny znamenajú ročný nárast čerpania financií z mestského rozpočtu o viac ako 1,2 milióna Sk.
 

Vyberte región

mark